Estanyol Rural. Turisme rural al centre de la província de Girona.

Blog

Mas Grau, una casa pairal amb molta històriaSi ets d’aquelles persones que els encanta conèixer tots els detalls i curiositats dels llocs que visiten, t’agradarà saber que Mas Grau té un munt d’història per explicar-te.

Si fas estada a aquesta espectacular masia fortificada has de saber que és originària del s.XII i que és protegida com a bé cultural d’interès local. Està formada per un conjunt d’edificacions que s’han anat adossant i reformant en diferents èpoques.

L’origen del mas es remunta a l’època medieval i s’aixeca aprofitant l’estructura del fortí del Comtat de Cabrera. L’any 1425 es va produir un terratrèmol que va devastar la zona –inclús va afectar l’estructura de l’església del municipi, que no es reformà fins tres segles després-, però el fortí va subsistir al sisme i una part ha arribat fins als nostres dies. A principis del s.XVII es va aixecar el mas, aprofitant part de l’antiga estructura. L’any 1980 la casa pairal va ser restaurada per l’arquitecte gironí, Joan M. Ribot.

I ara, encara, continuem el fil de la història del Mas Grau, on tu també pots formar part d’aquest nou capítol.

2 de juny de 2017

Publicat a: Mas Grau